Bekijk het webinar ‘Migrantenouderen en dementie’

11/11/2020

Op donderdag 29 oktober organiseerden we het webinar 'Migrantenouderen en dementie'. Heeft u het webinar gemist of niet live kunnen bijwonen, dan kunt u het hier rustig terugkijken. In dit webinar komen drie experts aan het woord over de toegankelijkheid van dementiezorg voor migrantenouderen.

Migrantenouderen en dementie

Uit onderzoek blijkt dat migrantenouderen minder goed toegang tot zorg in het algemeen hebben, ook tot dementiezorg. De toegankelijkheid van dementiezorg lijkt complex te zijn, vooral voor migranten. In dit webinar zal ingegaan worden op migrantenouderen en dementie. Wat is de stand van zaken op het gebied van migranten en dementiezorg? Waar lopen professionals en mantelzorgers tegenaan en wat hebben zij nodig om met problemen om te gaan op het gebied van dementie en migrantenouderen? En op welke manier kunnen mantelzorgers en professionals elkaar ondersteunen en kennis uitwisselen? Hierbij staat de vraag centraal wat de betrokken partijen nodig hebben om de toegang tot zorg voor migranten met dementie en hun mantelzorgers te vergroten en bespreekbaar te maken.

Tijdens dit webinar zullen twee experts aan het woord komen en ingaan op deze vraagstukken. Daarnaast zal een mantelzorger ingaan op ervaringen uit de praktijk.

De sprekers

  • Gözde Duran – Hogeschool Windesheim

Gözde Duran is neuropsycholoog en werkt binnen het kenniscentrum Gezondheid en Welzijn van hogeschool Windesheim. Daarnaast is zij momenteel bezig met haar promotieonderzoek aan de Vrije Universiteit in Amsterdam waarin ze op zoek gaat naar manieren om de toegankelijkheid tot zorg voor migranten met dementie en hun mantelzorgers te vergroten.

  • Roshnie Kolste – Pharos, expertisecentrum gezondheidsverschillen

Roshnie Kolste is senior adviseur en projectleider bij Pharos. Ze is expert op het gebied van zorg voor ouderen met een lage sociaaleconomische status en/of een migratieachtergrond. Ook leidt ze het project Taking Care of Caregivers. Dit project helpt mantelzorgers met een migratieachtergrond om het delen van zorg bespreekbaar te maken.

  • Gul Dolap-Yavuz – Stichting Beytna

Gul Dolap-Yavuz is de oprichtster van Stichting Beytna. Stichting Beytna biedt zorg en aandacht aan interculturele senioren. Beytna wil een thuis bieden met herkenbare, veilige en een betekenisvolle omgeving die houvast biedt aan de senioren.

Bekijk het webinar van 29 oktober 2020



Op de hoogte blijven van het project?

In het project ‘Gezond ouder worden in twee werelden’ werken verschillende partners in Overijssel samen aan initiatieven voor migrantenouderen op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Deze initiatieven dragen bij aan het verbeteren van de gezondheid en het welbevinden van migrantenouderen. Kennis delen is één van de belangrijkste doelstellingen van het project. Wil je op de hoogte blijven van nieuws, ontwikkelingen of van webinars die we organiseren? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op social media.

- Mogelijk gemaakt door de province Overijssel -
provincie Overijssel